Indrukwekkend Alom Gedenken op De Boskamp

Op 26 oktober organiseerde De Boskamp ‘Alom Gedenken’. Deze jaarlijkse herdenkingsavond is bedoeld voor iedereen die een overleden dierbare wil herdenken. De bijna zeshonderd bezoekers waren onder de indruk van de sfeer en verbondenheid.

Het gedenkpark was verlicht met fakkels, vuurpotten en kaarsen. “Het leek soms alsof je in een sprookje liep, in plaats van op een begraafplaats”, vertelde één van de bezoekers. Er waren gedenkzakjes met foto’s van overledenen, die verlicht werden met een kaars. Een vijftal zangers zongen de namen van overledenen.

Een fluitist bespeelde een Armeense fluit (Dudu) en er klonken trommelgeluiden van Afrikaanse Djembé’s. Er werden toepasselijke liederen gespeeld door een gitarist terwijl een groep dansers in vijf minuten een verhaal over leven en dood ‘dansten’. Ook was er een koor en werden gedichten voorgelezen. De kinderen – die in grote getale aanwezig waren – maakten zelf lampionnen en herinneringsschilderijen. “Samen gedenken, met elkaar, in zo’n bijzondere en sfeervolle omgeving, doet echt iets. Ondanks het verdriet en onderwerp geeft zo’n avond toch een heel warm gevoel”, aldus een bezoeker.

Terug